frostig
Administrator
Dołączył: 18 Lip 2012
Posty: 371
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 13:57, 20 Lip 2012 Temat postu: Wołowina |
|
|
Sprzedaje mięsko gotowe do jedzenia po odmrożeniu.
1. Udziec wołowy. Jest to mięso wysokiej jakości z lekko przerośniętymi błonami. Udziec wołowy jest dobrym źródłem białka zwierzęcego i witamin z grupy B.
2. Szyja wołowa. W swoim składzie zawiera dużo nasyconych kwasów tłuszczowych.
3. Miękka i bez tłuszczowa część rumsztyku.
4. Rozbratel. Stanowi dobre źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego.
5. Rostfbef wołowy. Rostbef stanowi źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego. Zawiera minimalną ilość tłuszczu. Jest bogate w fosfor, żelazo, cynk i witaminy z grupy B.
6. Polędwica wołowa. Mięso z polędwicy jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego oraz witamin z grupy B.
7. Wątroba wołowa. Wątroba jest źródłem pełnowartościowego białka, potasu, fosforu, żelaza, oraz witaminy A.
8. Serce wołowe. W swoim składzie zawiera dużo białka, fosforu, cynku, żelaza oraz niacyny.
9. Nerki wołowe. Nerki dostarczają dużych ilości wysokowartościowego białka, witaminę A i witaminy z grupy B.
10. Jądra wołowe. Są dobrym źródłem pełnowartościowego białka.
11. Chuda łopatka wołowa.
12. Chuda łata wołowa.
O ceny proszę pisać, w postach.
Post został pochwalony 0 razy
|
|